skip to Main Content

Un acord per a fer avançar el país

A principis d’agost els Comuns vam votar a favor de la investidura d’Illa. No és un sí buit perquè el PSC pugui governar com vulgui, és un sí a l’acord perquè creiem que Catalunya necessita mirar endavant. Un sí a l’oportunitat que se’ns obre per millorar la vida dels catalans i les catalanes i a fer avançar Catalunya.

Avui el principal repte que té Catalunya és l’accés a l’habitatge de centenars de milers de persones que no poden o tenen enormes dificultats per pagar el lloguer, la hipoteca o no troben un lloc on viure. El nostre model de país és posar l’accés a l’habitatge al centre. L’acord preveu: 50.000 pisos nous, unitat antidesnonaments, sancions a pisos buits, reducció d’habitatges turístics i rehabilitació d’edificis.

També ens cal enfortir l’educació i la sanitat públiques i protegir els drets socials de la ciutadania. Amb aquest acord avancem cap al 6% d’inversió pública en educació i assegurarem el 25% de l’atenció primària.

Cal prioritzar les infraestructures de país sostenibles, avançant cap a un país de trens, també treballant en l’optimització de les connexions interurbanes. L’acord recull el compromís amb les infraestructures hídriques necessàries per garantir una gestió sostenible de l’aigua a la nostra comarca amb un nou Pacte Nacional de l’Aigua.

Catalunya ha d’assolir un sistema fiscal més just i progressiu. Un nou sistema de finançament propi i just, ordinal i solidari.

La Catalunya dels 8 milions de catalans i catalanes té reptes ingents que no poden esperar més, per això, sí a l’acord!

Back To Top