skip to Main Content

En Comú pels Drets, el Dret a l’habitatge

Garantir habitatge digne cada cop és més complicat en el context de mercantilització d’aquest suposat dret. La problemàtica dels actuals preus desorbitats del lloguer i venda, la manca de rehabilitacions d’habitatges envellits o a la falta de polítiques d’ajut a col·lectius amb dificultats o de primera emancipació fan molt difícil garantir el dret.

Ens cal que totes les administracions, Estatal, autonòmica i municipal dediquem encara més esforços per pal·liar aquests efectes.

Sant Just Desvern és un dels 23 municipis del Baix Llobregat amb un mercat residencial tensionat (manca d’habitatge assequible). Amb la nova Llei els municipis declarats zones d’habitatge tensionats es podrà arribar a contenir els preus de lloguer, si finalment l’Estat publica durant el mes de febrer els índexs de referència per aquests preus, celebrem aquesta mesura i esperem que ens ajudi a controlar la desbocada situació.

L’habitatge de protecció oficial de lloguer, és a hores d’ara, l’única possibilitat que tenen moltes famílies per accedir a un habitatge, és, per tant, la millor fórmula que ha de permetre a  les administracions el rescat de les famílies que actualment no poden exercir el seu dret a un habitatge digne.

Per la creació de bosses de lloguer públiques és necessari obrir el ventall i cercar la col·laboració amb cooperatives i entitats del tercer sector, les ajudes a la rehabilitació, l’adquisició per tempteig i retracte, així com promoure zones de regeneració residencial aplicant el 40% d’HPO marcat per llei.

Només abordant la problemàtica des de diferents administracions i agents i amb múltiples accions serem capaços de convertir el privilegi en dret.

Back To Top