skip to Main Content

25N per una societat lliure de violència de gènere

La violència de gènere constitueix una xacra de caràcter mundial. Un atemptat contra els drets humans i la dignitat de les persones, que impedeix a la nostra societat avançar pel camí del bé comú i el progrés social.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, la violència de gènere és la primera causa de mortalitat entre les dones de 15 a 44 anys, per damunt de les guerres, el càncer i els accidents de tràfic, cada 18 segons una dona és maltractada en qualsevol lloc del món.

Als últims anys, des de tots els àmbits, s’han adoptat mesures per erradicar la violència que s’exerceix envers les dones, fomentant mesures per donar suport a les víctimes i trobar solucions definitives a aquest problema, el que va suposar un avenç significatiu vers la conscienciació i sensibilització social davant aquest tipus de violència.

Malgrat tot, al que portem d’any a tot l’estat espanyol, han sigut assassinades 51 dones i 1 menor.

La lluita contra la violència de gènere, és una tasca comuna. Hem d’unir esforços i compromisos. Compromisos polítics i pressupostaris per generar des del món local polítiques d’abordatge de la violència masclista, amb la complicitat dels agents socials i de la ciutadania en general.

 Els maltractaments no son assumpte privat, són un problema social, per això, tothom ha de participar per eliminar la violència masclista que empobreix la nostra societat i entre totes lluitar per aconseguir, en un futur pròxim, commemorar el dia 25 de novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Back To Top