skip to Main Content

El bé més preuat

El passat 20 de novembre va ser el dia Mundial de la Infància, dia on es reivindica declaració i també la celebració de la convenció dels drets dels infants aprovada per Nacions Unides l’any 1989. Aquest dia és molt més que una simple commemoració; és una oportunitat per reflexionar sobre els progressos realitzats en la protecció dels drets dels nens i nenes arreu del món.

A pesar dels esforços per continuar millorant aspectes claus en el benestar dels infants com és l’educació, les polítiques de salut i benestar social, les de protecció del menor o la millora de la participació, la situació de la infància a Catalunya és francament millorable. Una dada preocupant: UNICEF ens alerta que la pobresa infantil a Catalunya és un problema crònic. El 27,5% dels infants i adolescents estan en risc de pobresa, més de 375.000 infants. És evident que encara s’han de millorar les polítiques d’infància i cal incrementar la inversió feta per tal de revertir la situació.

Sant Just tampoc som una excepció, des de Sant Just en Comú fa anys que estem al capdavant de la regidoria d’infància, i hem aconseguit avenços en la millora en l’accés i en les oportunitats educatives, tant formals com no formals, de la infància i l’adolescència, en l’atenció a la diversitat, en la seva participació activa com a ciutadans…, És per això que des del 2021 hem rebut el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància.

Encara tenim molts reptes i moltes resistències a vèncer perquè els infants esdevinguin ciutadans de ple dret. I aquesta és una tasca, no només de l’administració, sinó de tota la societat, per sort tenim uns actors socials implicats i amb ganes de generar els canvis necessaris.

Back To Top