skip to Main Content

Ja tenim Mainada

El passat mes de setembre a Sant Just es va posar en marxa la segona escola bressol municipal. S’han doblat el nombre de places públiques disponibles al municipi. Un assoliment liderat des de la regidoria d’educació, de la qual en tenim la responsabilitat des de fa dècades.

Per nosaltres, l’obertura d’una escola bressol és una fita important en la construcció d’una societat més igualitària i justa. L’educació 0-3 és un motor pel desenvolupament de les habilitats dels infants i esdevé una eina el combat contra el fracàs escolar i les desigualtats educatives.  Poder gaudir d’un 0-3 de qualitat ens ajuda a igualar el “terreny de joc” perquè tots els infants tinguin les mateixes oportunitats a l’escola.

 

Fotografia de part del pati i les aules de I1 de la nova escola Mainada, ubicada al barri de les Basses de Sant Pere. 

 

 

L’educació en la petita infància hauria d’esdevenir una veritable estructura d’Estat, però avui dia la realitat és una altra. Si ve és cert que s’han fet passos en l’àmbit català com és la gratuïtat del I2, encara queda camí per recórrer. Si volem garantir la igualtat ens cal que el Departament d’Educació garanteixi la gratuïtat total del servei en totes les etapes i també la universalització del servei.

Des de l’Ajuntament no ens hem plegat de braços, a més d’obrir aquest nou centre, durant el mandat passat ja vam implementar la tarifació social, un altre mecanisme per tal de garantir l’accés a l’educació 0-3. També hem reforçat l’equip de professionals per tal de garantir una escola inclusiva i diversa, perquè cada infant és diferent, i tots tenen dret a gaudir de les nostres escoles bressol.

Back To Top