skip to Main Content

Canvi al tàndem del grup municipal de Movem Sant Just

Movem Sant Just és una candidatura oberta i plural de gent d’esquerres, ecologista, partidària de les propostes basades en el bé comú, transformadora i inconformista amb la realitat que l’envolta. Creiem que la política municipal no és només gestió i tenir la casa endreçada, sinó una oportunitat de fer canvis profunds i significatius de la realitat quotidiana. És saber que podem fer molt des de la proximitat i ser conscients que moltes de les lluites són compartides per molts altres companys i companyes que fan de la seva participació a la política un compromís personal i col·lectiu.

Transcorreguts aquests primers 18 mesos a l’Ajuntament en què he estat l’encarregat de situar-me al davant del tàndem, ara és el torn d’en Just Fosalva. Hi ha hagut prou temps per establir un bon clima de treball, una entrada adequada a una institució que requereix conèixer els seus mecanismes propis, i una definició dels objectius generals de govern.

Aquest és un relleu parlat i planificat, només avançat uns mesos per la circumstància sobrevinguda d’una oferta per incorporar-me al grup polític d’Entesa a la Diputació de Barcelona, en una tasca d’assessorament als municipis de la demarcació, compartint el que estic aprenent durant aquests anys de regidor amb altres companys i companyes que comparteixen lluites arreu. Davant d’això, el sentit comú aconsella deixar algunes de les meves atribucions al govern, en concret les de segon tinent d’alcalde, que passarà a assumir-la en Just. Jo segueixo amb la meva responsabilitat al capdavant de les regidories de Medi Ambient, Espai Natural, Residus i Energia.

I què dir d’en Just? No passa dia que no em sorprengui la seva natural adaptació a la dinàmica política, la seva il·lusió, el saber destriar el gra de la palla i la seva capacitat analítica de la realitat més propera. Els objectius els té i els deixa clars, i és dinàmic i flexible en les accions per aconseguir-los. Amb un mètode heretat segurament l’educació en el lleure, li permet observar, ser crític i actuar en conseqüència. I fer-ho sense deixar de ser el que sempre ha estat: una persona compromesa amb el seu poble i el seu teixit associatiu.

Movem segueix la seva ruta, amb la tranquil·litat de seguir funcionant com un equip cohesionat dins i fora de la institució, amb el privilegi de tenir ara al capdavant una persona que és un actiu de present i, tant de bo, de futur.

Seguim movent Sant Just!

Back To Top